Over ons

Mijn naam is Gigliola, bij de meesten bekend als Gigi. Getrouwd met Ron en samen zijn we de ouders van twee pubers,  Damani & Moira. 
In mijn dagelijks leven ben ik met hart en ziel fulltime werkzaam als kookjuf in het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Ik geef les aan jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. 
Jongeren met sociale-, emotionele-, ontwikkelings- en/of zeer ernstige gedragsproblemen.
 
Ook jongeren met autisme en/of aanverwante gedragskenmerken vallen hieronder. 
Een bijzondere groep bestaande uit allemaal uitzonderlijk unieke personen. 
Allen met hun eigen aanpak. 
Het is  steeds weer een enorme uitdaging om met hen aan de slag te gaan en natuurlijk,  met structuur en duidelijke instructies ben je al een heel stuk op de goede weg. Een heel stuk maar nog niet helemaal. 
Het ontbrekende stuk was een geschikte methode. Lesmateriaal was en is nauwelijks te vinden. Tot nu. 
Met veel passie voor het vak koken en heel veel passie voor deze jongeren heb ik mijn eigen lesmateriaal ontwikkeld en uitgeprobeerd in de praktijk; "Ik kook met autisme". 
Dit is een groot succes geworden.
Jongeren kunnen zelfstandig aan de slag met de recepten en het geeft hun zelfvertrouwen een enorme boost!
 
Naast het lesgeven op school heb ik enkele jaren vanuit mijn eigen kookstudio maandelijks les gegeven aan een groepje jongeren met een vorm van autisme. 
Jongeren van alle leeftijden, zowel uit het basis- als het voortgezet onderwijs. Al deze jongeren, van de kookstudio en school, hebben me in staat gesteld om een uniek concept te ontwikkelen; "Ik kook met autisme". 
Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn dagelijkse bezigheden?
Volg me dan op: